Na prodaju akcije vrijedne 10 miliona

Bez autora
Apr 08 2010

Prva banka je saopštila da je sa ciljem povećanja kapitala ponudila na prodaju 77.360 akcija kompanije ukupne vrijednosti 9,88 miliona eura. Saopšteno je da je nominalna vrijednost svake akcije 127,82 eura, da upis i uplata dionica iz javne ponude traje narednih 60 dana i da Banka zadržava pravo da prekine upis i uplate akcija prije isteka utvrđenog roka. Banka će akcije iz 17. emisije prodavati po nominalnoj vrijednosti na berzi, a građanin ili kompanija koja upiše i uplati dionice iz te ponude postaće akcionar. Odluku o 17. emisiji 78.230 akcija ukupnog obima emisije nešto više od deset miliona eura, usvojio je Odbor direktora Prve banke krajem prošle godine. Banka je početkom marta ponudila, akcionarima da kupe akcije na osnovu prava preče kupovine. Nakon što je rok za to istekao 3. aprila, akcije su date u slobodnu prodaju.

Na prodaju akcije vrijedne 10 milionaPrva banka je saopštila da je sa ciljem povećanja kapitala ponudila na prodaju 77.360 akcija kompanije ukupne vrijednosti 9,88 miliona eura.

Saopšteno je da je nominalna vrijednost svake akcije 127,82 eura, da upis i uplata dionica iz javne ponude traje narednih 60 dana i da Banka zadržava pravo da prekine upis i uplate akcija prije isteka utvrđenog roka.

„Banka će akcije iz 17. emisije prodavati po nominalnoj vrijednosti na berzi, a građanin ili kompanija koja upiše i uplati dionice iz te ponude postaće akcionar“, navodi se u javnom pozivu.

Odluku o 17. emisiji 78.230 akcija ukupnog obima emisije nešto više od deset miliona eura, usvojio je Odbor direktora Prve banke krajem prošle godine. Banka je početkom marta ponudila, akcionarima da kupe akcije na osnovu prava preče kupovine. Nakon što je rok za to istekao 3. aprila, akcije su date u slobodnu prodaju.

Prva banka je saopštila da nudi slobodno na berzi kupovinu dijela akcija po cijeni koju reguliše slobodno tržište i da smatra da je „to je još jedan način da Prva banka posluje transparentno i u skladu sa zakonima”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik